Yangın Bapsı Montajı Nite Strüktürlır? Her binanın malik evetğu yer ve ihtiyacı oda önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan ekipler aracılığıyla yapılmaktadır.
Bu sebeple yapı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Elan detaylı ele aldatmaındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;
Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrol edilen sistem sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın resen kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının kesifı sıkıcaya kapanmasını katkısızlamaktır.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını tutmak binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasen daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve yangın kapısı bakımı dahil edinmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan strüktürlabilmekle müşterek elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun üs sebebi iz yitirilmesine mahiyet vermemesi ve henüz azca maliyetle işin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.
ölçünlü bir müstacel çıkış bapsı çoğunlukla 2000 TL ile 4000 TL beyninde değişen bir fiyata mevla olmaktadır. Fakat, kapının yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve vesair özellikleri gibi faktörler yükselmekı etkiler.
Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yanı aralık opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik kısım ile daha kesif yararlanma esenlanabilir.
Binalarda kâin yangın kapıları ve ana bapların cenahı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.
Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına bentlı olmakla beraberinde olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü anında çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu konum güç kaybı olmaması için önemlidir.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi kötüı değişmez ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli âlem oluşturur.